HP:s första platta för Windows 10

Surfplattor I slutet av juli släpper Microsoft Windows 10, och nu börjar produkter dyka upp som är anpassade för användning med det nya operativsystemet. HP släpper nu sin första surfplatta med Windows 10, riktade mot företagsmarknaden.

HP:s första platta för Windows 10

Pro Tablet 608 blir HP:s första surfplatta som är tänkt att användas med Windows 10, som släpps 29 juli. Som ”Pro” i namnet antyder är det en produkt riktad mot företagsmarknaden. Bland annat tar det sig uttryck i att den ska vara särskilt anpassad för videokonferenser, med framåtvända högtalare, dubbla mikrofoner och mjukvara för brusreducering. Den framåtriktade kameran är på 2 MP. Skärmen är på 8 tum, och har 2 048 x 1536 pixlar.

HP har också satsat på att få till en lätt och nätt produkt. Den är tunn, 8,35 millimeter, och väger runt 450 gram. Med det är den varken tunnast eller lättast, men det är ändå tillräckligt för att den ska kunna anses som smidig.

Inuti tuffar en fyrkärnig Intel Z8500-processor med 4 GB ram, och 128 GB lagringsutrymme. Med utrymmet för minneskort ska utrymmet kunna utökas ända till 2 TB. Möjlighet finns också att välja till modem för 4g eller 3g.

Allra först lanseras plattan i en version med Windows 8.1 i mitten av juli, för 449 euro, cirka 4 300 kronor. Därefter utlovas en version där Windows 10 är förinstallerad, men någon prislapp har man inte uppgett. Microsoft har utlovat en gratis uppgradering till de kunder som har en surfplatta eller dator med Windows 8.1, så de som skaffar den surfplattan ska inte behöva stå utan nya Windows senare.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.