HTC blir mer företagsvänliga

I Androidlägret har Samsung fått agera tämligen ostört bland företagskunderna det senaste året. Men med initiativet HTC Pro kan det kanske bli ändring på det.

HTC blir mer företagsvänliga

Företagsfunktionerna är kanske inte det som legat högst på mobiltillverkarnas agendor de senaste åren. I jakten på att locka köpare är det istället vårt privata mobila liv som i första hand lyfts fram.

Google har inte heller varit snabba på att infoga utökade funktioner för enhetskontroll i sitt mobiloperativsystem Android. Det har gett Apple ett försprång på företagsmarknaden vilket fått flera tillverkare med Samsung i spetsen att bygga på plattformen med egna lösningar. Till den skaran sällar sig nu HTC med initiativet HTC Pro. Det innebär dels partnerskap med en rad tillverkare av företagslösningar för allt från videomöten och åtkomst av företagsdata till mobile device management (mdm) och dels utökade säkerhetsfunktioner i telefonerna.

Fler säkerhetspolicys än i standard-Android

Bland förbättringarna återfinns kryptering av enheternas minne och utökade möjligheter att via active sync spärra eller begränsa tillgången till funktioner som sms, internetdelning, trådlösa nätverk och bluetooth.

Av informationen från HTC att döma verkar tillverkarna av mdm-system också få tillgång till gränssnitt liknande de som redan finns i Samsungs telefoner för ökad kontroll.

– Gränsen mellan den privatägda enheten och det som traditionellt har uppfattats som företagets enheter är suddig och har gjort det mer komplext att administrera mobila enheter i företagen. Med HTC pro kan både medarbetarna och företagen säkra att enheterna fungerar säkert tillsammans med företagets IT-miljö, säger Peter Frølund, direktör för HTC i Norden.

Vitbok för företagsmobilitet

För att företag ska få en snabb introduktion till hur mobila enheter bör hanteras i it-miljön och vad HTC kan erbjuda företagen har de satt samman en vitbo som går att ladda ner från nya specialsajten htcpro.com.

Vilka produkter som fullt ut omfattas av HTC Pro-initiativet framgår inte klart men åtminstone nya One X och troligen därmed även systermodellerna One S och One V verkar ha fått de nya administrationsmöjligheterna.

Fakta

Partnerföretag i HTC Pro

AirWatch

Cisco

Fiberlink

IBM

Mobile Iron

Mocana

Nitrodesk

Polycom

Soti

Wyse

3LM

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.