HTC fyller på i mellanklassen

Istället för att konkurrera i toppen erbjuder HTC Desire X några av finesserna från tillverkarens dyrare modeller till ett mer lättsmält pris.

HTC fyller på i mellanklassen

Från att ha varit namnet på HTC:s prestigelurar har Desire degraderats ner till mellanklassen. Nya Desire X är inget undantag men bjuder trots det på några godbitar. Inte minst gäller det möjligheten att filma och fotografera samtidigt, en funktion som fick premiär i HTC:s One-modeller tidigare i år. Här sker det dock med beskedligare upplösning än hos de dyrare kusinerna. Även ljudförbättringstekniken från Beats Audio delas med de dyrare modellerna.

Processorn är dubbelkärning, om än i en 1 GHz-variant och HTC har nöjt sig med att bygga in 4 gigabyte lagringsutrymme. Å andra sidan ingår 25 gigabyte molnlagring hos Dropbox i två år och det interna minnet kan också utökas med extra minneskort.

HTC Desire X börjar säljas redan i september och även om tillverkaren själva inte gått ut med något pris verkar de större nätbutikerna ha bestämt sig för att de vill ha runt 3 000 kronor inklusive moms för ett exemplar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.