HTC intresserade av WebOS

Framtidsutsikterna för operativsystemet har varit rätt dystra sedan HP meddelade att de upphör med tillverkningen av mobiltelefoner och surfplattor. Men nu visar HTC intresse för att ta över systemet.

HTC intresserade av WebOS

Turbulensen kring Android och Googles köp av Motorola Mobility har gjort att flera mobiltillverkare noggrannare än på länge synar alternativa plattformar. HTC är sedan länge Microsofts viktigaste partner kring Windows Phone, men det är ett styrkeförhållande som lär kunna ändras när Nokia börjar klämma ur sig Windows-telefoner senare i år. Någon egen mobilplattform likt Samsungs Bada har HTC inte vilket inte gör det så förvånande att de nu överväger om de ska lägga ett bud på WebOS.

Det var under mobilkonferensen Mobile Future Forward som tillverkarens amerikanska styrelseordförande avslöjade att ett köp av WebOS från HP är en tänkbar möjlighet, uppger Computer Sweden.

– Problemet i den här branschen är att all energi går åt till att utkämpa patentstrider, vi borde fokusera vår energi på att utveckla nya tekniker och användarupplevelser, sade Martin Fichter.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.