HTC låter minstingen växa

Mobiltelefoner Det har blivit dags för generation två av HTC One mini. Designen hämtas från senaste stora One och hårdvaran har uppdaterats. Men kan man verkligen kalla en 4,5-tumsmobil för mini?

HTC låter minstingen växa
Förutom i grått kommer man också att kunna köpa HTC One mini 2 i en läcker guldfärg.
Förutom i grått kommer man också att kunna köpa HTC One mini 2 i en läcker guldfärg.

Jämfört med stora One (M8) är skärmen på One mini 2 visserligen en halv tum mindre men den har också växt 0,2 tum jämfört med föregångaren. Första generationen One mini var beskedligt bestyckad när det kom till minne och processor. På det området spelar inte heller den nya modellen i premiumligan men istället för två kärnor i processor har HTC denna gång pressat in fyra. Arbetsminnet är däremot fortfarande 1 GB. 16 GB inbyggt lagringsutrymme kan byggas ut med extra minneskort.

Men nu köper man kanske inte främst HTC One mini 2 för prestandan utan för att det är en ovanligt snygg telefon. Designspråket går helt ingen från stora One, vilket innebär borstad aluminium och lite mer rundade hörn än hos One mini generation ett.

HTC One mini 2 ska gå att köpa i Sverige från och med i juni men något pris har inte annonserats ännu.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.