HTC-lur med både rim och reson

HTC:s nya smartphone Rhyme levereras med ett helt gäng tillbehör. Bland de mer spektakulära finns en dockningsstation som förvandlar mobilen till kombinerad stereo och väckarklocka.

HTC-lur med både rim och reson

Rhyme bygger vidare på HTC:s omtyckta unibodydesign och är utrustad med den senaste versionen av egna gränssnittet Sense. Här utlovas bland annat en helt ny stilren startskärm, som snabbt och enkelt ska ge tillgång till det allra viktigaste. Till exempel dagens inbokade möten eller nya sociala uppdateringar.

Smartphonen har en 3,7 tum stor super lcd-skärm med upplösningen 800 x 480 pixlar. Inuti sitter en processor på 1 GHz med 768 Mb ram-minne och här finns även plats för mikro sd-kort. Rhymes 5-megapixelkamera är utrustad med autofokus och power led-blixt, som utöver bilder och video i 720p även klarar av att föreviga panoramavyer och automatiskt fokusera på ansikten.

Lite extra i godispåsen

Mer spännande än själva telefonen är kanske att HTC i samband med Rhyme släpper en hel produktserie av tillbehör tänkt att göra livet lite enklare. Med i paketet följer bland annat en dockningsstation som inte bara laddar mobilen, utan också förvandlar Rhyme till en kombinerad väckarklocka och musikspelare. Detta gör det möjligt för användaren att gnugga sömnen ur ögonen till ljudet av sina favoritlåtar, direkt uppspelade från de inbyggda bluetooth-högtalarna.

Ingår gör också ett par trasselfria hörlurar och nya uppfinningen Rhyme Charm, ett sorts hängsmycke som kopplas till mobilen. Den består av en liten lysande kub på ett band som diskret ska indikera när det kommer nya meddelanden eller samtal.

Komplettera med mera

Andra attiraljer som går att köpa till är en trådlös högtalare för bilen, ett bluetooth-headset och ett sportarmband som lovar ge smidig tillgång till appar och musik under motionspasset.

HTC Rhyme och tillbehör når de nordiska länderna under oktober månad till en ännu okänd prislapp.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.