HTC maxar One

Android HTC ger sig in i phablet-kriget med en maxad version av One. Skärmen hos HTC One Max mäter 5,9 tum på diagonalen och designen är direkt kopierad från grundmodellen. Men fingeravtrycksläsaren är ett helt nytt inslag.

HTC maxar One

HTC One Max slår sig in mitt emellan exempelvis Galaxy Note 3 på 5,7 tum och Sonys Xperia Z Ultra på 6,44 tum. HTC menar att 5,9 tum är den optimala storleken för visning av bilder och filmer i full hd 1080p.

Den enskilda funktion som sticker ut mest är fingeravtrycksläsaren som i likhet med Apples variant på Iphone 5S kan användas för att logga och in och låsa telefonen. Här sitter den dock på baksidan, alldeles under kameralinsen. Fingertrycksavläsaren kan också användas för att direkt aktivera upp till tre olika program, som startas med var sitt finger.

Den supersizade mobilen drivs av Qualcomms Spapdragon 600-processor på 1,7 GHz. Den kör 4g på frekvensband som är relevanta för den svenska marknaden och har stöd även för den sensate wifi-tekniken 802.11 ac.

Batteriet är också fett. Kapaciteten på 3300 mAh räcker bland annat till 25 timmars 3g-samtal eller 585 timmar i standby. Om inte det räcker kan man komplettera med HTCs Power Flip Case, ett skyddande fodral med stativ och inbyggt extrabatteri.

Det verkar vara 16 GB-varianten som är aktuell för Sverige. Men där finns plats för microsd-kort för den som behöver utöka lagringskapaciteten. Ram-minnet ligger på 2 GB.

5,9 tum är perfekt storlek för för bilder och video, menar HTC.
5,9 tum är perfekt storlek för för bilder och video, menar HTC.

Android 4.3 toppas med HTCs eget gränssnitt Sense i den nya versionen 5.5. Det har bland annat fler funktioner för Blinkfeed-tjänsten som samlar data från sociala nätverk, mediekällor, kalender mm.

HTC One Max ska börja säljas i Sverige i slutet av november och har ett rekommmenderat pris på 4 800 kronor exkl moms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.