HTC One extrem på att spara ström

Smartphone Nya generationen av HTC One börjar säljas i Sverige den 31 mars. Bland nyheterna finns en något större skärm, ett extremt strömsparläge och en duo-kamera med kompletterande djupsensor.

HTC One extrem på att spara ström

HTCs flaggskepp seglar upp jämsides med Samsung S5, eller snarare upp i kölvattnet efter giganten på smartphone-havet. HTC One ser ut att vara något svagare på en rad punkter i när specifikationerna jämförs. Hur användarupplevelsen står sig får vi snart veta eftersom den åttonde One-modellen redan är på väg till butikerna.

  • HTC Ones skärm har vuxit från 4,7 till 5 tum. Samsung S5s mäter 5,1 tum.
  • Processorn, Snapdragon 801, klockar in på 2,3 GHz, medan S5s tickar på i 2,5 GHz.
  • En värre omständighet är att HTC One är tyngre och tjockare än kombatanten. Den väger 160 gram jämfört med 145 gram och är 9,35 millimeter tjock där S5 mäter in på 8,1 millimeter.
Den nya versionen av HTC One har M8 som tillägg i namnet.
Den nya versionen av HTC One har M8 som tillägg i namnet.

På en viktig punkt i specifikationslistan vinner HTC One – standbytid. Den anges som upp till 496 timmar på 3g, jämfört med S5 som är listad med 390 timmar, trots ett något kraftigare batteri. Taltiden vinner däremot S5, den ger 21 timmar tal över 3g jämfört med 20 timmar hos One.

Djup och detalj

HTC One har utvecklat något som de kallar för ett extremt energisparläge. Det ger upp till 40 procent längre driftstid, men bygger på att strömslukande funktioner stängs av efter hand.

Det extrema snålläget aktiveras antingen manuellt eller automatiskt och levererar 60 timmars extra standbytid på 20 procents effekt, 30 timmar på 10 procents effekt och 15 timmar på 5 procent. Poängen är att man inte ska behöva bli helt utan kommunikation, exempelvis under resa. Det ska hela vägen gå att ta emot samtal, sms och e-post.

En annan nyhet sitter i kameran. Den har dubbla bildsensorer, förutom HTCs Ultrapixel-modul även en djupsensor som registrerar detaljerad djupinformation i motivet och gör det möjligt att arbeta med kreativa effekter. Selfie-kameran har 5 megapixel upplösning, vidvinkel, hdr-kapacitet och även den full hd-video.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.