Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

HTC redo för Bluetooth 5.0

Bluetooth En kommande uppdatering till HTC U11 har skapat en del rykten på nätet. HTC vill nu klargöra vad som gäller.

HTC redo för Bluetooth 5.0

Inom en snar framtid kommer en större uppdatering för HTC U11 samt support för bluetooth 5.0. Det stämmer i båda fallen, men enligt HTC handlar det om två helt olika saker.

I det första fallet kommer en större officiell uppdatering för mjukvara att lanseras till det tredje kvartalet i år, (alltså senast september). Uppdateringen kommer bland annat att innehålla support för 1080 full HD video inspelning i 60 frames per sekund, (fps). Som användare kan man därmed välja mellan 30 fps och 60 fps.

Väntar på O

Support för bluetooth 5.0 kommer dock inte att innefattas i denna uppdatering. Enligt HTC innehåller redan modell U11 hårdvara för 5.0 och det krävs ingen programvara för att kicka igång funktionen. Däremot saknas support i operativsystemet Android Nougat.

Det kommande Android 8, även kallat Android O, kommer dock ha support för bluetooth 5.0 men exakt när det nya operativsystemet lanseras är ännu oklart. Enligt rykten dras operativsystemet med diverse barnsjukdomar och förväntas släppas i september, eller tidigare.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter