HTC utforskar ny budgetlur

En funktionsrik nybörjarlur med Sense. Så lanserar HTC sin hittills mest prispressade smartphone Explorer.

HTC utforskar ny budgetlur

HTC Explorer är ytterligare ett exempel på försök att bredda marknaden med smartphones för varje plånbok. Den enkla, svarta mobilen kommer utrustad med en 3,2 tum stor hvga-pekskärm, Flash-stöd och tillverkarens eget gränssnitt Sense.

Det senare lovar stå för såväl upplivande animationer som ett stort urval av widgets. En av dem är sociala People, som visar samtliga uppdateringar från arbetskamrater, vänner och familj i en enda överskådlig tråd.

– Alla bör få en personlig upplevelse av sin smartphone och HTC Explorer är avsedd att ge just detta, både i fråga om innovation och design, menar HTC:s Nordenchef Peter Frölund.

Smart kartfunktion

Mobilen har ett anpassningsbart skärmlås som gör det möjligt att med ett enda tryck starta de program användaren utnyttjar mest. Ett knapptryck lär också vara allt som krävs för att via nya Smart Dialer ge tillgång till snabb uppringning via menyn.

Inbyggd url-igenkännelse borgar för smidig åtkomst till de hundra mest populära webbsidorna – och det är möjligt att exempelvis boka bord genom att trycka på de telefonnummer som finns angivna på webbplatsen. Skulle användaren sedan glömma bort vägen till restaurangen är det bara att trycka på adressen för att få upp en realtidskarta med nuvarande position angiven.

Koll på agenda och kostnader

HTC Explorer ska kunna hantera flera e-postkonton, både för privat bruk och för arbetet. Dessutom går det att kombinera flera kalendrar till en gemensam översikt. Inbokade tider från de olika kalendrarna visas i skilda färger för att ge en tydligare bild av dagens agenda, medan inbjudningar hanteras via en enkom flik.

Sist men inte minst ingår ett nytt monitorprogram tänkt att ge användaren bättre kontroll över sina data- och mobiltjänster. Här visas information om hur många samtalsminuter, meddelanden och mängd data han eller hon använt upp i realtid.

Exakt hur budgeterad prislappen blir för Explorer har HTC ännu inte lämnat några uppgifter om.

Fakta

HTC Explorer

Operativsystem: Android 3.2

Storlek: 102,7×58,5×12,8 mm

Skärm: 3,2 tum, 480×320 pixlar

Processor: 600 MHz

Kamera: 5 megapixlar + led-blixt

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.