HTC utökar mellanklassen

Mobiltelefoner I början av nästa år når HTC Desire 620 butikerna. Där ska den försöka slå sig fram i den tuffa nedre mellanklassen.

HTC utökar mellanklassen

Med Desire 620 följer HTC upp den nuvarande 610-modellen med ett aningen större format. Skärmen växer till fem tum istället för 4,7 och upplösningen ökar till 720p.

I övrigt innehåller nykomlingen ungefär de komponenter man kan förvänta sig: 1 GB arbetsminne, en Snapdragon 410-processor som tickar på i 1,2 GHz och 8 GB lagringsutrymme tillsammans med plats för minneskort. Huvudkameran har blixt och 8 megapixlar medan frontkameran har 5 megapixlar och stöd för videosamtal i full hd-upplösning.

Precis som föregångaren har Desire 620 stöd för 4G men nu i cat 4-version, vilket innebär en maximal surfhastighet på 150 Mbit/s i rätt nät.

Vad Desire 620 kommer att kosta har HTC inte avslöjat ännu, men gissningsvis hamnar den någonstans strax under 2 000 kronor plus moms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.