HTC Wildfire – Android för unga

Om du varit sugen på någon av HTC:s Androidlurar Desire eller Legend men tycker att de gräver ett för stort hål i plånboken kanske nya Wildfire kan bli ett alternativ.

HTC Wildfire – Android för unga

Visserligen har HTC inte offentliggjort något pris för Wildfire, som ska börja lämna fabriken i sommar eller i början av hösten, men eftersom den primära målgruppen är ungdomar så borde det bli avsevärt lägre än för Desire och Legend. Precis som i de telefonerna har Wildfire begåvats med HTC:s utmärkta skal Sense ovanpå Android 2.1. Det innebär bland annat att kontaktboken fungerar som ett nav för all kommunikation oavsett om det handlar om epost, sms, eller social nätverk.

Helt nytt är en widget för att kunna ge tips på smarta applikationer till sina vänner. Genom direktlänkar till Android Market så blir det enkelt att ladda ner det kompisarna rekommenderat.

Sparar in på hårdvaran

Även om mjukvaran är den samma som i de dyrare modellerna och formgivningen påminner en hel del om Desire så Wildfire under skalet mer lik den mindre exklusiva Tattoo. Båda modellerna bygger på samma processor från Qualcom och har skärmar på 3,2 tum med en qvga-upplösning på 240×320 bildpunkter. Internminnet har däremot ökat från 256 till 384 MB och kameran har både fått fler pixlar och en blixt. Ytterligare en sak som HTC vässa är batteritiden, taltiden har ökat med hela hundra minuter till 440 och passningstiden är uppe i 690 timmar. Touchknappar, optisk joystick, fm-radio, gps och stöd för wlan är annat av det som återfinns i produktspecifikationerna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.