Huawei 5g-satsar i Lund

Bransch Det är inte bara uppsägningar i den svenska telekombranschen. Nu meddelar Huawei att man kommer att nyanställa på sin utvecklingsavdelning i Lund.

Huaweis utvecklingsavdelning i Lund drog igång 2010 och arbetar främst med utveckling av chipset till mobila enheter. Man har de senaste åren levererat mycket teknik till Huaweis smartphones. Nu har avdelningen alltså fått i uppdrag att utveckla 5g-plattformen för framtidens telefoner. Anledningen till att Huawei valt att förlägga den utvecklingen till Lund uppges vara närheten till LTH och den stora närvaron av god kompetens inom it och telekom i regionen. Tord Wingren är platschef för Huawei i Lund och gläds över beskedet.

– Trots allt som händer i omvärlden med omstruktureringar som sker i branschen så har Huawei ett långsiktigt intresse här. Den kompetens som behövs för att klara 5g är viktig och den finns här. Jag hoppas att vad vi gör kan sprida sig och att vi kan öka på ytterligare under nästa år med fler kompetensområden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.