Huawei får prövningstillstånd

5g Kammarrätten har beviljat Huawei prövningstillstånd. Det innebär att nästa rond mellan företaget och PTS nu tar vid. 

Huawei får prövningstillstånd

Det var under måndagen som kammarrätten i Stockholm meddelade att Huawei beviljats prövningstillstånd i målet om de svenska villkoren för 5g-licens.
– Vi ser självklart mycket positivt på att kammarrätten har beviljat prövningstillstånd. Huawei har framhävt vikten av att målet får en prövning i högre instans. Vi anser att vi har en väl underbyggd rättslig argumentation vilken stöds av ett flertal ledande akademiker samt stark bevisning och ser nu fram emot kammarrättens prövning. Under tiden domstolsprocessen pågår fortsätter vi att tillsammans med våra kunder och partners bygga det digitala Sverige, säger Kenneth Fredriksen, chef för Norden och centrala Östeuropa i ett uttalande.

Det är nu nära ett år sedan som Post- och telestyrelsen gick ut med meddelandet om att produkter från Huawei inte får användas i de svenska 5g-Näten. Beslutet överklagades direkt av företaget eftersom det mer eller mindre utestänger Huawei från nätet i 25 år.

Tidigare i somras, när målet var uppe i förvaltningsrätten, så avslogs samtliga av Huaweis yrkanden. Dock gav rätten det kinesiska företaget rätt i avseendet att PTS brustit då de inte kommunicerat med Huawei. Samtidigt bekräftades det även att EU-rätten ska tillämpas i målet.

Huawei har överklagat och nu har alltså högre instans valt att ge prövningstillstånd

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.