Huawei först att klara säkerhetsvärdering för 5G core-produkter

5g Det må skrivas mycket om huruvida Huawei är en säkerhetsrisk. Men nu har företagets 5G Core-produkter testats och fått grönt ljus i GSMA:s NESAS-säkerhetsutvärdering.

Huawei först att klara säkerhetsvärdering för 5G core-produkter

Det är efter att ha klarat ett SCAS-test genomfört av holländska SGS Brightsight som Huawei kan slå sig för bröstet. Detta då de faktiskt är första leverantör att ha klarat alla delar i branschorganisationens GSMA:s säkerhetsutvärdering ”Network Equipment Security Assurance Scheme”.

I testet har kärnprodukter nagelfarits och företagets system UNC, UDG, UPCF och UDM har alla klarat sig. Det innebär att de är helt godkända enligt det ramverk som GSMA och 3GPP tagit fram.

”Ett fint kvitto”

Utvärderingen inkluderar säkerhet i såväl utvecklingsprocessen och under produktens livscykel – samt teknisk genomgång.
– Säkerhet i näten är högsta prioritet för oss och det är mycket glädjande att vi nu får detta fina kvitto på våra ansträngningar de senaste åren. Standardiserade utvärderingar och krav är nyckeln till fortsatt global innovationskraft, skalbarhet, och samarbete inom 5G. Vi hoppas nu att fler företag i IT- och telekombranschen följer efter, säger Lukas Grimfors, ansvarig för cybersäkerhet och integritet på Huawei Sweden.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.