Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Huawei lanserar nya flaggskepp med ai

Mobiltelefoner Senaste ai-tekniken och trippelkamera från Leica.
Huawei har inte sparat på krutet i sina toppmodeller.
Och fotografering är ett tydligt fokus för den kinesiska tillverkaren.

Huawei lanserar nya flaggskepp med ai

Det var med rejäl baluns och exklusiv inramning som kinesiska Huawei presenterade sina nya flaggskeppsmodeller. Lanseringen av P20 och P20 Pro gick av stapeln på Grand Palais i Paris, och det var med omsorg man valt platsen. Märket vill nämligen framställa sig som valet för hippa konstnärer och designmedvetna.

En stor rubrikdragare är att man i P20 Pro har tryckt in vad man beskriver som en trippelkamera. Även här (precis som med P9) har man tagit hjälp av Leica, och resultatet ska vara marknadens pixeltätaste smartphonekamera. Här handlar det om en RGB-sensor på 40 megapixlar, en monokrom sensor på 20 megapixlar samt ett teleobjektiv på 8 megapixlar. För fotoentusiaster är antalet pixlar kanske inte det mest intressanta, utan här är bländartalet det som lockar. Pro-modellen har f/1.8, f/1.6 och f/2.4 vilket ska underlätta fotograferingen för de som vill få till tydliga detaljer. Bildsensorn ska även kunna peta upp ISO-talet till 102 400.

Lillebror P20 har en dubbelkamera och även här är det Leica-teknik som gäller, dock är det lite enklare sensor. Oavsett modell klarar mobilerna av slow motion i upp till 960 fps och de ska vara ”fotoredo” på blixtsnabba 0,3 sekunder.

Mycket jobb med ai

Men det är inte bara sensorerna som Huwaei har satsat på. De har även jobbat med enheternas ai för att göra mobilerna så fotovänliga som möjligt. Bland annat innebär det att chipen kan förutspå och effektivt fokusera på rörliga föremål eller ge bra kvällsbilder med lång exponeringstid utan stativ. På framsidan har P20 och P20 Pro en 24 megapixels selfiekamera.

Mobilerna finns i färgerna ”Twiligt”, ”Pink Gold” samt svart och midnattsblå. Skärmstorleken är på 5,8 tum för P20 och 6,1 tum för P20 Pro. Batterikapaciteten är på 3 400 mAh respektive 4 000 mAh.

Vanliga P20 finns tillgänglig från 28 mars och har ett riktpris på 6 590 kronor. P20 Pro släpps den 16 april och för den får man lägga ut 8 590 kr.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter