Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Huawei lockar med proffsfoto och kraft

Mobilt Dagarna innan julhelgen dimper Huaweis senaste flaggskepp ner på den svenska marknaden. Mate 9 pro har kamerateknik modell Leica och ska enligt tillverkaren vara utrustad med bästa processorn någonsin.

Huawei lockar med proffsfoto och kraft

När Huawei presenterar sin nya premiummodell är det kameratekniken som nämns i första hand. Mate 9 pro är utrustad med dubbel lins från Leica där den ena kameran har fokus på svartvitt och den andra har koll färger. Mobilkameran har 2x hybridzoom, bildstabilisator, laserfokus och mycket annat som ska ta upp kampen om vilken tillverkare som gör den bästa mobilkameran.

Förutom detta hävdar Huawei att processorn i Mate 9 pro är den mest kraftfulla de någonsin skapat. Det är en Kirin 960 med fyra Cortex A-73 kärnor på 2,4 GHz och ytterligare fyra A-53 kärnor på 1,8 GHz samt ram på 6 Gb. Med detta paket ska prestandan nu vara 18 procent vassare jämfört med tidigare generationer.

Flaggskeppet är förstås bestyckat med Huaweis nya gränssnitt Emui 5.0 som lär sig användarens mönster för att effektivisera appar och andra funktioner i mobilen. På så vis drar funktioner och appar som sällan eller aldrig används mindre kraft från mobilen.

Mate 9 pro kommer med dual sim för stöd av dels 4g och dels 3g. Den 20 december börjar försäljningen i Sverige med ett utpris på strax under 8 000 kronor.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter