Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Huawei Mate 10 till Sverige

Smartphone Huawei annonserar att deras nya smartphone utrustad med artificiell intelligens lanseras på den svenska marknaden.

Huawei Mate 10 till Sverige

Enligt utvecklarna är Mate 10-serien deras första serietillverkade produkter med inbyggd ai, artificiell intelligens, via det nya systemchippet Kirin 970. Tillsammans med den nya processorn, NPU, ska systemchippet leverera 25 gånger bättre prestanda och 50 gånger bättre energieffektivitet för ai-relaterade uppgifter jämfört med den äldre fyrkärniga processorn. Med ai-driften kommer bland annat möjligheter som realtidssvar, objektigenkänning och intelligent översättare.

Fortsätter med Leica

Mate 10 är utrustad med dubbla 4G sim-kort och dubbla Volte-anslutningar. Skärmen är på 5,9 tum med kantfritt format 16:9. Premiumvarianten har en aning bättre skärm i form av 6-tums oled med bildformat 18:9.

Huawei fortsätter även samarbetet med kameratillverkaren Leica och har utrustat Mate 10 med dubbla kameror varav den ena på 12 MP RGB-lins och den andra på hela 20 MP monokrom lins. På batterisidan hittar vi ett högdensitetsbatteri på 4 000 mAh med snabbladdningsteknologi.

Serien kommer att finnas på svenska marknaden från och med november och priset är satt från 7 990 kronor.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter