nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Huawei Mate 10 till Sverige

Huawei annonserar att deras nya smartphone utrustad med artificiell intelligens lanseras på den svenska marknaden.

Mate 10 pro
  • Artikel annons 1

Enligt utvecklarna är Mate 10-serien deras första serietillverkade produkter med inbyggd ai, artificiell intelligens, via det nya systemchippet Kirin 970. Tillsammans med den nya processorn, NPU, ska systemchippet leverera 25 gånger bättre prestanda och 50 gånger bättre energieffektivitet för ai-relaterade uppgifter jämfört med den äldre fyrkärniga processorn. Med ai-driften kommer bland annat möjligheter som realtidssvar, objektigenkänning och intelligent översättare.

Fortsätter med Leica

Mate 10 är utrustad med dubbla 4G sim-kort och dubbla Volte-anslutningar. Skärmen är på 5,9 tum med kantfritt format 16:9. Premiumvarianten har en aning bättre skärm i form av 6-tums oled med bildformat 18:9.

Huawei fortsätter även samarbetet med kameratillverkaren Leica och har utrustat Mate 10 med dubbla kameror varav den ena på 12 MP RGB-lins och den andra på hela 20 MP monokrom lins. På batterisidan hittar vi ett högdensitetsbatteri på 4 000 mAh med snabbladdningsteknologi.

Serien kommer att finnas på svenska marknaden från och med november och priset är satt från 7 990 kronor.

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.