Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Huawei styr Porschen via telefonen

Mobila lösningar Mobiltillverkaren har flyttat gränserna för objektigenkänningsteknik. Huawei är först med att använda en ai-driven smartphone för att köra en bil.

Huawei styr Porschen via telefonen
Huawei

De flesta av dagens självstyrande bilar kräver datakraften hos specialbyggda chip som har utvecklats av tredjepartsleverantörer. Huawei har löst problemet genom att använde teknik som redan finns i företagets telefoner. De är därmed den första mobiltillverkaren i världen som har använt en ai-driven smartphone för att köra en bil.

Kan urskilja tusen objekt

I projektet RoadReader har Huawei tillsammans med Porsche gjort om modellen Panamera till ett förarlöst fordon. Testbilen både ser och förstår sin omgivning. Huawei har använt samma ai-teknik som finns i telefonen Mate 10 Pro, bland annat artificiell intelligens för att automatiskt urskilja runt tusen olika objekt.

Porschen kan bland annat identifiera om objektet är en katt, en hund, en boll eller en cykel. Tekniken lär sig även vad som är den mest lämpliga handlingen utifrån vad den identifierar. Samtidigt testas den artificiella intelligensens inlärningsförmåga, hastighet och prestanda.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter