Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Huawei tar hjälp av Leica för bättre mobilkameror

Mobilt För fotoentusiasterna kan det vara läge att snart satsa på en kinesisk mobiltelefon. Huawei inleder samarbete med legendariska Leica.

Huawei tar hjälp av Leica för bättre mobilkameror

Massor av pressfotografer och fotoentusiaster har genom åren haft Leicas klassiska kamera M3 som sin favorit och kanske lockas de framöver att köpa en smartphone från Huawei efter att de båda företagen nu börjar samarbeta om nästa generations mobilkamerateknik. Partnerskapet uppges sträcka sig över forskning och utveckling, design, användarupplevelser, marknadsföring och distribution. Förhoppningsvis innebär det i praktiken ett faktiskt fokus på ökad bildkvalitet och inte bara att Huawei vill få klistra Leica-loggan på sina produkter.

– Jag är övertygad om att Leica Camera kommer att ta med sig sina värderingar och omfattande expertis inom optisk ingenjörskonst in i samarbetet med Huawei, för att uppnå bästa möjliga bildresultat inom smartphonefotografering, säger dr Andreas Kaufmann, majoritetsägare och ordförande i styrelsen hos Leica Camera AG i en kommentar till uppgörelsen.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter