Huawei sålde miljontals 5g-telefoner 2019

Mobiltelefoner En första konsumetlansering och miljontals sålda enheter. I fjol rullade 5g-tåget iväg för Huawei.
– Även om det inte synts så mycket i Sverige har vi framgångsrikt levererat 5G-mobiler globalt, säger Sofia Björnerfors på Huawei.

Huawei sålde miljontals 5g-telefoner 2019

Rubrikerna kring Huawei och 5g har varit många, men i de flesta fall har det handlat om huruvida Huawei-teknik utgör en säkerhetsrisk eller ej.
Men i skuggan av det har företaget levererat en hel del utrustning och nu avslöjar de att under 2019 så såldes 6,9 miljoner 5g-mobiler.
– Övergången till 5G är viktig för att kunna hantera en alltmer uppkopplad värld. Det handlar naturligtvis om utrymme och hastighet, men också om en radikal teknisk utveckling av tjänster inom en mängd olika områden – från bland annat vård, hälsa, industri och infrastruktur till personliga tjänster och underhållning. Något som är till stor nytta för såväl företag, organisationer som konsumenter, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Mobilerna som sålts är Mate 30 Pro 5g, Mate 30 5g samt Mate 20 x 5g. Där 30-serien beskrivs som världens första mobiltelefon med andra generationens 5g.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter