Huaweis triumf – uppmärksammas enormt på MWC

MWC Ifrågasatt och bannlyst av regeringar – men älskad av techfolket.
Under MWC har kinesiska Huawei fått revansch och deras produkter har håvat in utmärkelser.
Totalt sett har de fått 47 ”best of MWC-erkännanden”.

Huaweis triumf – uppmärksammas enormt på MWC

Huawei har en komplicerad relation till västvärlden. På grund av en kinesisk lag som tvingar dem att samarbeta med landets säkerhetstjänst – har många länder stängt dörren för dem när det kommer till nätinfrastrukturbyggen.
Men under årets upplaga av Mobile World Congress i Barcelona var det fokus på produkter – och där fick de på ett sätt upprättelse. Mate X och Matebook-serien har hyllats enormt.

När det gäller mobilen Mate X så är det kombinationen av 5g, vikbar skärm och ai som får internationellt erkännande. Detta eftersom teknikerna ger en ny dimension och användarupplevelse i en mobiltelefon.
Och världens medier har inte sparat på krutet i sina hyllningar. TachRadar beskriver Mate X som ”ett förverkligande av science fiction fantasier”… inte illa.

Datorn Matebook X Pro uppmärksammas även den för hur Huawei lyckats paketera alla finesser. Modellen har förutom sedvanlig kraftfull prestanda och högupplöst skärm – en funktion som löser svårigheter med dataöverföring mellan Windowsdatorer och Android-mobiler.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.