Huddinges KST-affär klar – överklagan avslogs

TDC lyckades inte med sin överklagan av Huddinges stora upphandling av kommunikation som tjänst. Avtalet med DGC är nu undertecknat och klart.

Det var i slutet av november som Huddinge Kommun utsåg DGC till vinnare i sin upphandling av kommunikation som tjänst, vilken också omfattade telefoni till det kommunala bostadsbolaget Huge Fastigheter. Men TDC som också deltog i upphandlingen ansåg att konkurrentens anbud inte uppfyllde alla de krav som underlaget. Bland annat menade de att kommunens krav på vilken nätinfrastruktur som skulle användas för tjänsteleveransen inte var uppfyllda i DGC:s anbud. Det anser däremot inte förvaltningsrätten som avslagit TDC:s begäran om överprövning av det så kallade tilldelningsbeslutet.

Efter några månaders fördröjning har Huddinge Kommun därför nu kunnat skriva under avtalet som totalt omfattar omkring 4 500 telefonianknytningar och en lösning för kontaktcenter. Avtalet sträcker sig över tre år med möjlighet till förlängning i upp till ytterligare tre år.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter