Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Hur behåller man kreativiteten på distans?

Tipsa Videomöten tenderar att bli kortare än fysiska möten. Hur gör vi då för att ha kreativa möten på distans?

Hur behåller man kreativiteten på distans?

Det svåra med att jobba hemifrån är inte brist på bra teknik för distansmöten – inte heller möjligheten till sociala kontakter via ”fikan” i Teams, Zoom eller andra videotjänster.

Allt det har fungerat förvånansvärt bra tycker både jag och alla jag pratar med. Många har till och med fått bättre kontakt med avlägsna släktingar nu när mer tid finns att ringa eller videoringa till dem.

Alla siffror från operatörerna pekar mot att vi både ringer mer och surfar mer – och dår har vi inte alls haft samma karantän-läge som många andra europeiska länder under Corona-krisen.

Utbildningar funkar också jättebra digitalt – jag har lyssnat på många webinarier och de allra flesta har hittat en bra form där det blir lätt för tittaren att ta till sig nya kunskaper.

Det svåra är istället att utveckla dina tjänster eller produkter. Det kräver samarbete mellan personer och gärna långa sittningar där man vrider och vänder på problem. Jag älskar distansmöten, men för mig blir de nästan alltid kortare än fysiska möten. Det är något med den fysiska närheten som gör att fler diskussioner uppstår – eller är det att vi blir både lite effektivare och samtidigt tröttare av virtuella möten.

Det här är utmaningar som kan lösas – och som behöver lösas snabbt. Min uppfattning är att de stora steg vi tagit i digitaliseringen i Sverige under krisen ska vi utnyttja. Sveriges stora tekniska möjligheter med bra mobil- och fibernät ger oss ett försteg mot många andra länder.

Så tipsa mig på kalle.a@telekomidag.se hur ni gör för att vara kreativa när vi alla jobbar på distans. Det kommer bli en fantastisk tipsartikel när jag sammanställer dem. Håll utkik på telekomidag.se framöver och i första numret efter sommaren som kommer i september.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!