Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

I corona-oron – myndigheter erbjuds kostnadsfri kapacitetsavlastning

Nyheter Coronaviruset leder till stor oro och en befolkning på jakt efter information. Det leder till högt tryck på myndigheters webbsidor. Därför erbjuder nu IP-Only nu tekniska lösningar för att avlasta trafiken.

I corona-oron – myndigheter erbjuds kostnadsfri kapacitetsavlastning

Förbud mot folkmassor, inställda evenemang och kontor som stänger. Utvecklingen av corona-epidemin går snabbt och förutom att media ständigt rapporterar om nya sjukdomsfall – så kommer myndigheter med nya rekommendationer i ny och nedan.

Av förståeliga skäl är befolkningen på helspänn och många söker nu efter information hos ansvariga myndigheter. Ett beteende som innebär att dessa överbelastas, fungerar sämre eller i värsta fall inte går att nå.

Enligt Ip-Only har trafikmängden för nyhetsmedier generellt sett ökat med 50 procent sedan virusutrbrottet slog sina klor i Norden. Därtill har streamade volymer ökat med 13 procent jämfört med normalt. Lägg till att svenska cupen i fotboll och flera andra stora sportevenemang kommer att genomföras inför tomma läktare i helgen – så är det ännu högre trafik.

Som en samhällstjänst har Ip-Only valt att erbjuda MSB och Folkhälsomyndigheten tekniska lösningar för att avlasta trafiken, detta utan kostnad.
– För mig är det en självklarhet att vi telekomoperatörer bör ta ansvar och bidra med det vi kan så att samhället kan fortsätta fungera, skriver Regina Donatao Dahlström i ett Linkedin-inlägg.

Tipsa oss

Har du ett bra verktyg eller tjänst som kan underlätta för hemarbete nu i coronatider?

Tipsa oss på info@telekomidag.se

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter