I skuggan av Cisco

Smulorna som blir kvar på marknaden när Cisco tagit för sig är tillräckligt stora för att man ska kunna göra bra affärer, enligt Jeff Prince, teknisk chef på Consentry Networks.

Är det inte lönlöst att starta ett nytt företag som kliver in och konkurrerar med dominanten Cisco? Jeff Prince, teknisk chef på Consentry Networks, pratade om möjligheterna att starta ett företag i skuggan av Cisco under Netevents i Portugal den 29 september.

Trots att Cisco har 72 respektive 88 procent av marknaden för switchar och routrar, är störst på voice over ip, trådlöst etcetera, finns stora möjligheter att göra affärer hävdar han.

– Cisco må vara störst på företagsmarknaden men de återstående smulorna är stora, framhåller Jeff Prince. Dessa smulor uppgår till mellan tre och fyra miljarder dollar enbart på switchar.

Dessutom är det de nya uppstickarföretagen som förändrar marknaden. En sådan förändring är skiftet när fokus har flyttats från uppkoppling till tjänster. Dock blir dessa nykomlingar ofta uppköpta av Cisco, påpekar Jeff Prince.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.