Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

IBM kraftsamlar kring mobilitet

It-jätten IBM samlar alla sina produkter och tjänster kring mobilitet i en gemensam portfölj under varumärket Mobile First.

En blandning av egenutvecklade produkter och ett flertal uppköp under de senaste åren har gjort IBM:s erbjudande på mobilitetsområdet omfattande men ganska spretigt. Nu samlas därför såväl produkter som paketerade tjänster och konsulttjänster i en samlad portfölj som fått namnet IBM Mobile First. I den ingår bland annat IBM:s lösning för mobile device management, Endpoint Manager, som nu bytt namn till Mobile First Manager och fått utökat stöd för privatägda mobiler som används i jobbet.

– I takt med att mobila enheter blir en del i hela vår vardag ligger företagens öde bokstavligen i sina kunders händer. Vår nya portfölj med produkter och tjänster är utformad för att göra övergången till mobila företag möjlig, säger Robert LeBlanc, chef för middleware software hos IBM.

Samtidigt med det nya samlingsnamnet på sina mobila erbjudanden lanserar IBM också ett nytt testverktyg som ska hjälpa företag att förebygga säkerhetsrisker i sina egna företagsappar för Iphone och Ipad. Redan i ett tidigt skede i utvecklingen av nya appar ska lösningen kunna söka efter och hitta svagheter i datasäkerheten genom att identifiera hur information kommer till och lämnar appen.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter