IBM tar sina möten online med Ciscos UC-lösning Webex

UC Videokonferenser, skärmdelningar och portabla online-möten är funktioner som har gjort Ciscos UC-lösning Webex allt mer populär.
Telekom idag har pratat med IBM om övergången till det ai-integrerade systemet.

IBM tar sina möten online med Ciscos UC-lösning Webex

IBM har börjat använda sig av Webex, Ciscos verktyg för videokonferenser och online möten. Sedan ett år tillbaka har IBM installerat UC-lösningen vid sina kontor i Stockholm och Oslo, vilket har varit en resa från gamla mötesverktyg som projektorer – till ett smart ai system som integrerar alla av företagets enheter.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– Det har varit väldigt enkelt att anpassa videokonferenser med Webex. De anställda vill använda det hela tiden för att det fungerar så bra och för att det är kompatibelt med alla plattformar, säger Martijn Tijhuis, IT Deployment Manager på IBM.

Enklare att integrera

IBM använde sig förut av program som Zoom och Smart Cloud Meetings, som också fungerade bra. Däremot har Webex varit betydligt enklare att integrera företagets mjuk- och hårdvara.

– Vi använde oss av ett antal olika produkter, och det finns för- och nackdelar med alla program. Men bytet till Webex var bra för att de har en stor variation av produkter och fungerar bra med vårt företag, säger han.

En interaktiv whiteboard

Webex Board är en av de funktioner som sticker ut allra mest. Det är en interaktiv ”whiteboard” som fungerar både till för brainstorming och online möten. Enheten har en touchbaserad skärm, 4-k kamera och högupplöst vidvinkelbild. Dess inbyggda mikrofoner fångar upp ljud i alla riktningar och kan upptäcka per automatik om någon pratar för att anpassa rösten så att personen hörs tydligt.

– Det bästa är att du kan flytta ett möte: till mobiltelefonen eller ett annat rum utan hinder. Vi har inte så mycket behov av möten face to face längre, säger Martijn.

Oprövat i större skala

Dock är programmet oprövat i större skala, IBM har bara implementerat Webex på två kontor men planerar att testa det på fler. Framförallt är det oklart hur video och ljud kommer prestera i en större skala.

– Vi är fortfarande i en process kring hur vi ska utnyttja det mer. Men vi måste vara försiktiga när det gäller vissa funktioner som exempelvis ansiktsigenkänning då det kan inskränka sekretesskyddet, säger Martijn Tijhuis.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.