IBM tar större grepp om företagens mobilitet

Med en ny konsulttjänst och nya mjukvaror ska IBM erbjuda företagen unified communications i mobiltelefonen. IBM hävdar att de kan öka företagens produktivitet med så mycket som 30 procent.

IBM har presenterat nya initiativ inom mobilitet för att erbjuda företag möjligheten att använda samarbetsverktyg och applikationer som finns i datorer i mobiltelefonen.

Dels rör det sig om ny mjukvara för mobiltelefoner, dels om nya verktyg till utvecklare som vill flytta redan existerande applikationer till den mobila världen. IBMs mjukaror är standardbaserade och fungerar på de flesta mobila plattformar, inklusive Blackberry, Iphone, Windows Mobile och Symbian.

Dessutom startar IBM en ny konsulttjänst för företag som vill öka sin produktivitet genom att arbeta mobilt. IBM hävdar att de kan öka företagens produktivitet med så mycket som 30 procent med tjänsten Mobility@Work, som erbjuder företagen konsultation och hjälp med implementeringen av de nya mobila applikationerna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.