Icentrex står på egna ben

UC Icentrex grundare har köpt ut Alltele som tidigare var huvudägare. I nysatsningen blir man även virtuell operatör i Telias nät och satsar hårt inför 2014. Målet är att dubblera sin omsättning.

Icentrex står på egna ben

Sedan första juni står Icentrex på egna ben. Bolaget startades så sent som 2010 av Björn Palm, vd, och Samuel Beckstrand, teknisk chef på företaget. Sedan starten har man haft Alltele som huvudägare med 51 procents aktieinnehav. Men i juni köpte de båda grundarna ut Alltele.

– Det är främst två anledningar: det var ohållbart att i längden vara ett litet nischbolag i en större koncern, det var svårt för oss att få en långsiktigt drivkraft. Dels så var det inte ett lika nära samarbete mot slutet. Vi kände oss inte helt hemma där kan man säga, berättar Björn Palm.

Mvno i Telias nät

Men fler förändringar är att vänta för Icentrex. Man har just knutit avtal som fastnäts- och mobiloperatör i Telias nät. Det var så sent som en månad sedan man blev klar med mvno-avtalet med Telia.

För ett år sedan skrev Telekom idag om att företaget byggde ett återförsäljarnät. Något som fallit väl ut.

– Våra återförsäljare riktar in sig på mindre företag, typkunden har mellan 15–20 användare och är ganska hårt standardiserade. Vi arbetar mot kunder på mellan 50 och 500 användare som har krav på flera tillhörande verktyg, säger Björn Palm.

Byggt till

Det är Telepos centrexplattform som är grunden i Icentrex erbjudande, men enligt Björn Palm är deras framgångsfaktor att man byggt flera egna applikationer och till exempel nya administreringsportaler.

– Vår centrex är långt från ”bara” Telepo, det händer mycket bakom kulisserna, säger Björn Palm och hintar om att man två större callcenter-kunder på väg in i bolaget.

Han berättar också att bolaget haft en positivt utveckling sedan skilsmässan från Alltele. Med stor sannolikhet kommer man omsätta tio miljoner under 2013 och för 2014 är ambitionen stor: en dubblering.

– Under hösten har det verkligen blommat ut och kundbasen växer. Så det känns väldigt positivt för oss just nu.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.