Icloud får skärpt säkerhet

Mobilt Läckaget av kändisars intima bilder från Icloud nyligen har fått Apple att förse fler delar av sin molntjänst med säker inloggning.

Icloud får skärpt säkerhet

Både Microsoft och Google erbjuder sedan länge användarna av deras molntjänster möjligheten till så kallad tvåfaktorautentisering för att komma åt lagrad information via webbläsaren. Det innebär att det vanliga lösenordet kombineras me en engångskod som skickas till mobilen via sms eller en app. Liknande säkerhet har Apple däremot bara erbjudit när det handlat om användarnas kontouppgifter och betalinformation i företagets musik- och appbutiker.

Efter att bland annat Hunger Games-stjärnan Jennifer Lawrence nyligen fick intima bilder utlagda på nätet sedan någon kommit över hennes inloggningsuppgifter till Icloud restes frågetecken kring tjänstens säkerhet. Som svar har Apple nu gjort konkurrenterna sällskap och erbjuder den säkrare formen av inloggning till fler delar av tjänsten, till exempel åtkomsten till säkerhetskopierad data från mobiltelefoner och surfplattor.

Även fortsättningsvis kommer den som väljer att aktivera tvåfaktorautentisering att komma åt tjänsten Hitta min Iphone med bara sitt vanliga lösenord eftersom den annars skulle riskera att bli meningslös om den som förlorat sin mobil inte skulle kunna logga in.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.