Office 2016 gör entré

Collaboration Från och med idag kan Office 365-användare ladda ned de nya Office 2016-apparna. Microsoft presenterar flera nyheter i sin kontorssvit.

Office 2016 gör entré

Microsoft tar tydligt sikte på att vara mer inriktad på samarbete och att dela arbete och filer. Bland de största nyheterna finns co-authoring. Den som använt Google Docs tidigare lär känna igen sig, inte minst i funktionen som tillåter flera användare att samtidigt redigera ett dokument vilket också visas på skärmen. Co-authoring ska fungera i Word, Powerpoint och Onenote.

Använd Skype FB inifrån Word

En annan ny funktion är att Skype for business står så nära Officepaketet det kan gå. Man har helt enkelt byggt in Skype FB i de nya Office-apparna, vilket ska göra det möjligt att chatta eller starta ett samtal direkt inifrån till exempel nya Word. Planerna aviserades i samband med planerna på att byta Lync mot Skype FB. Man utlovar även snabbare och bättre skärmdelning. Det ska dessutom gå att starta ett nytt co-authoring-arbete direkt från Skype FB. Microsoft har dessutom utlovat de nya funktionerna till Office Online i ett senare skede.

Grupparbete

Samtidigt lanserar man också funktionen Office 365 groups, från Outlook 2016. Med hjälp av den funktionen kan man starta offentliga eller privata grupper, som får tillgång till en gemensam kalender, en delad inkorg för e-post, molnlagringsutrymme och ett delat Onenoteformulär. För den som vill planera arbeten och projekt har också 365 Planner lanserats, med fokus på just planering.

Samtidigt har man också knutit ett antal säkerhetsfunktioner till Office 2016, främst skydd mot dataförluster.

Apparna som släpps idag kräver Windows 7 eller senare, och finns tillgängliga för Office 365-prenumeranter. Microsoft trycker, inte helt överraskande, på att Windows 10 ska fungera bäst ihop med nya Office. Automatiska uppdateringar ska börja rullas ut senare till företag och organisationer med ett fåtal användare, samt konsumenter.

För Mac lanserades Office 2016 tidigare i år, i augusti.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.