IDC ser ökat intresse för nästa generations företagslösningar

Enligt analysföretaget IDC finns det ett klart ökande intresse bland beslutsfattare inom Internet- och kommunikations-teknologier, att implementera nästa generations företagslösningar, smälta samman IT och kommuniaktionsstrategier och grön IT.

Undersökningen som analysföretaget IDC genomfört presenterar i sin helhet nästa vecka understryker hur synen på IT och kommunikation förändrats, av de tillfrågade angav över hälften att de ansvarar för både IT och kommunikationsfrågor i sin verksamhet. De utmaningar som de tillfrågade CIOs (chief information officers) såg framför sig var bland annat: balans mellan säkerhet och företagsutveckling, integrering av IT och kommunikation.

Inte mogna för Enterprise 2,0 än

På frågan hur mogna deras organisationer är för nästa generations företagslösningar blev svaren att där fanns det mycket kvar att göra, på en tiogradig skala blev medelsvaret 3,8.

Däremot finns en medvetenhet om att införandet av verktyg som: ip-lösningar för telefoni och data, enhetliga meddelande system och sociala nätverksverktyg behövs för att förbättra det interna samarbetet på arbetsplatsen såväl som kundservice. På frågan hur det kommer att se ut med Enterprise 2,0-lösningar arton månader framåt, hoppade svaren för mognaden upp till 6,3.

Skälen till dagens brist på införande av nästa generations webbaserade företagslösningar angavs brist på intresse från klienter och bristande prioriteringar i den interna budgeten.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.