If storsatsar på digitala möten – och halverar antalet affärsresor

kontoret Försäkringsbolaget behåller den digitala möteskulturen som växte fram under coronapandemin.

If storsatsar på digitala möten – och halverar antalet affärsresor
Morten Thorsrud, koncernchef på If.

If skadeförsäkring har investerat i nya lösningar för videomöten och installerat Microsoft Teams i 150 mötesrum i Norden. Planen är att behålla den väl fungerande, digitala mötesstrategi som tog form under coronapandemin – och samtidigt halvera antalet affärsresor jämfört med 2019, alltså det senaste normala reseåret innan pandemin slog till.

– Under pandemin har vi visat att vi kan bedriva vår verksamhet utan att resa, med enbart digitala möten. Vi kommer att använda lärdomarna för att upprätthålla en kultur av minskat resande och på så sätt skapa fördelar för miljön, för If och för våra familjer. Genom att minska de längre arbetsdagarna som många affärsresor leder till frigörs tid i vardagen, vilket också kan minska stressen, säger Astrid Holm, HR Manager på If i ett pressmeddelande.

If-anställda gjorde omkring 17 000 flygresor under 2019 och när pandemin svepte över världen såg man en minskning med över 75 procent.

– Vi har satt som mål att minska resandet med 50 procent under 2022, jämfört med 2019. Hittills i år når vi förväntningarna på ett fortsatt lågt resande, men vi vet också att restriktionerna i början på året begränsade våra möjligheter att resa. Det är nu när länderna har öppnat upp vi måste hjälpas åt för att inte återgå till ett ohållbart resande igen, säger Magnus Hagström, Ifs Business Meeting Manager.

If har tagit fram nya riktlinjer som ska tydliggöra för de anställda när man förväntas välja ett fysiskt möte i stället för ett digitalt möte. I riktlinjerna har man dessutom samlat ett antal tips som ska främja möteskulturen framöver.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.