Iggesunds Bruk bygger privat 5g-nät – både inne och utomhus

Privata nät Ett steg på väg mot att bli en av de mest effektiva och digitaliserade kartongbruken i världen. Nu har Holmen Iggesund slagit på sitt privata 5g-nät.

Iggesunds Bruk bygger privat 5g-nät – både inne och utomhus

Hela verksamheten på Holmens Iggesunds bruk ska kopplas upp och nu har själva ryggraden i den processen satts igång. Det privata 5g-nätet på bruket ska initialt hjälpa till att göra transporterna till och från hamnen i Skärnäs smartare. 

Arbetet med att skapa nätet har gjorts tillsammans med Combitech. Det är ett av de första privata 5g-näten i Sverige som har både inomhus- och utomhustäckning.

Utöver att lösa kommunikationsproblem i transportledet ger det nya 5g nätet snabbare och mer robust kommunikation på bruket. Förbättrad pålitligt och stabil uppkoppling gör även att Holmen kan få bättre energieffektivitet i flera verksamhetsdelar. Ett tydligt exempel är att höjd transporteffektivitet minimerar onödiga resor och därmed minskad drivmedelsförbrukning.

Iggesunds Bruk har de tio senaste åren investerat stort för att få en mer hållbar produktionsprocess där energisystemet varit fokus. Transporter är ett område som nu kan få en rejäl hållbarhetsförbättring tack vare 5g.


Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.