Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Iioote och Viking Analytics i nytt samarbete

Ett samarbete som ska driva på digitaliseringen och ett par kliv på vägen mot smarta fabriker. Iioote och Viking Analytics ska tillsammans utveckla plattformen Webiot.

Iioote och Viking Analytics i nytt samarbete

Potentialen med digitalisering är enorm och för att vara med på tåget har Iioote och Vikning Analytics ingått samarbete för att utveckla plattformen Webiot.
– I arbetet med att hjälpa en av våra kunder inom VA och ett försäkringbolag har vi nu funnit den perfekta partnern som tillför en mycket viktig del i vårt arbete med vattenrelaterade smarta IoT-lösningar. Viking Analytics verktyg MultiViz kommer spela en central roll när vi gemensamt skapar smarta kundlösningar. Dessa innehåller kontinuerligt uppdaterande datadrivna modeller för att generera ny information till vår plattform WebIoT. Vi har mycket sparad sensordata med verkliga skador som kommer bidra till en säkrare detektering och pålitliga predikteringar av fel. Vi ser en stor potential i detta viktiga samarbete” säger Robert Spertina, vd på Iioote.

Bland de förmågor ai-tekniken ska ha är att prediktera fuktskador – något som är guld värt.
– Viking Analytics kunder är stora och små företag främst inom tillverkningsindustrin där många sensorer varit installerade och har samlat data i åratal. I komplexa processer ger våra analyser kunderna nya insikter. När det kommer till IoT lösningar med tusentals sensorer där övervakning och analys inte kan göras utan effektiv ”hosting” kommer iiootes plattform WebIoT komplettera vår produkt perfekt. Vi har länge letat efter rätt partner som har erfarenhet av och erbjuder expertis inom IoT och LPWAN. Samarbetet ökar vår närvaro i Norden och både stärker och breddar vårt erbjudande. Vi tar nu ett viktigt steg från smarta fabriker till smarta städer med iioote som partner”, säger Stefan Lagerkvist, vd för Viking Analytics.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter