Ikea lanserar ny Matter-baserad hub för hemmet

IoT I höst ska du bättre kunna ”Dirigera” ditt smarta hem tack vare Ikea. Då släpper möbelföretaget sin första hub baserad på Matter-standarden samt en uppgraderad app.

Ikea lanserar ny Matter-baserad hub för hemmet

Den svenska möbeljätten Ikea har storsatsat på uppkopplade produkter på senare år och ligger långt framme när det kommer till ren bredd i portföljen. I höst utökas den med en ny knytpunkt kallad ”Dirigera”.

Den stora nyheten med denna är att den är baserad på den öppna Matter-standarden vilket innebär att smarta hem-lösningen då kan stödja andra produkter än den egna Trådfri-serien.
– Med Dirigera och den nya appen så är en av våra fokusområden att stärka och förenkla processen när nya smarta produkter ska läggas till i det smarta hemmet. VI har även adderat individualiseringsmöjligheter såsom att skapa olika scener med förinställda funktioner för smarta produkter som passar olika aktiviteter i hemmet, säger Rebecca Töreman, områdesansvarig på Ikea Sverige.

Dirigera samt den nya Ikea-appen är planerade att släppas i oktober och enligt företaget ska systemet vara bakåtkompatibelt med tidigare inköpta Trådfri-enheter.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.