Ikea släpper mobilskal för trådlös laddnig

Mobilt I början av året annonserade Ikea att de skulle börja bygga möbler som laddar mobiltelefoner trådlöst. Nu följer de upp med mobilskalet Vitahult som gör tekniken tillgängligt för telefoner som saknar inbyggt stöd.

Ikea släpper mobilskal för trådlös laddnig

Ikea har redan två sängbord och två bordslampor som kan ladda mobiler trådlöst enligt Qi-standarden. Men för att de ska bli någon försäljningssuccé krävs det förstås också telefoner som kan laddas utan sladd. Det kan Samsungs senaste toppmodell Galaxy S6 men inte Iphone och inte heller Samsungs tidigare Galaxy S-modeller. Vad gör man då? Jo man skaffar ett tillbehörsskal och varför inte köpa ett på samma ställe som möbeln.

Ikea Vitahult är en hel serie med laddningsskal för Iphone 4–6 och Galaxy S3–S5 som kostar mellan 119 och 199 kronor inklusive moms. Skalen finns i en färg, vitt. Till Samsung-telefonerna handlar det om skal som ersätter det ordinarie bakstycket medan Iphone-varianterna hängs på utanpå telefonen. Dessvärre ser de senare ut att öka höjden på telefonen ganska avsevärt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.