Ims ingen säljhit

Även om alla talar om den tekniska plattformen ims som framtidens nätverks-måste, så kommer försäljningen av ims-utrustning inte utgöra mer än tre procent av den totala kapital investeringaren inom telekom infrastruktur.
Detta enligt analysföretaget Informa Telecoms & Media

Trots att ims som plattform har mycket att erbjuda för överförandet av ljud och bild genom ip mellan telefoner, mobiler och datorer, så finns det ett gap mellan förväntningar och investeringar.

Teleoperatörerna förväntas inte investera mer än runt tre procent av sin totala teknikutbyggnad i ims-baserad teknologi fram till 2012.

Detta spår analysföretaget Informa Telecoms & Media i en rapport.

Operatörerna försiktiga försäljarna ivriga

Teleoperatörerna väntar med sina investeringar tills småskaliga tester visat sig framgångsrika och att ims-teknologin levererat allt som den lovat.

Leverantörerna av nätverksteknologi däremot ser ims som en central del av sin strategi eftersom de ser det som en strategi att var förberedda på säljboomen av uppgraderingen av nästa generations nätverk.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.