Ims tar plats i hemmet

Tv-apparater, mediaservrar och telefoner som samarbetar i ett gemensam nätverk. Det kan bli verklighet med Tilgins nya plattform för ims-baserade tjänster i hemmet.

Ims, ip multimedia services, är en ny intressant teknik som kommer att hjälpa operatörer att öka sin intäkt från multimediala integrerade fasta och mobila kommunikationslösningar.

– Större operatörer och tillverkare av telekomutrustning förbereder sig för att kunna utnyttja ims-tekniken i olika delar av infrastrukturen. En hörnsten för att ims ska kunna bli framgångsrikt är att det finns en bra lösning för hur tekniken ska stöjdas i hemmet, säger Jan Werne, ceo på Tilgin, före detta i3micro.

Brygga mellan näten

I samarbete med ett antal partners inom området utvecklar Tilgin en plattform för ims-klienter. I hemmiljön skulle det till exempel kunna innebära att mobila, trådlösa och fasta telefoner, datorer, tv-apparater, mediaservrar med mera kan integreras och samarbeta.

Med Tilgin IMS@Home blir den kundplacerade utrustningen, cpe, en integrerad del i leverantörens nätverk och spelar en avgörande roll i en komplett ims-baserad lösning. Cpe-utrustningen skapar en brygga mellan bredbandsnätet, eller wan-nätet, och det lokala nätet med integrerade funktioner för styrning och hantering av applikationer i leverantörens nätverk.

Mobilt ip-tal

IMS@Home innehåller en rad nyckelfunktioner som en ims-klient behöver, som exempelvis stöd för fast och mobil konvergens med avancerad quality of service och wlan med funktioner för att hantera dual mode-telefoner, det vill säga kombinerade mobila och trådlösa telefoner.

Plattformen blir en del i Tilgins portfölj med ims-medvetna cpe-produkter och bygger vidare på funktionalitet i Tilgins gateways och set top-boxar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.