Induo lanserar maxad 5g-router för utomhusbruk

5g Induos nya routerpaket utlovas vara enkelt att installera samtidigt som det levererar en stabil 5g-uppkoppling.

Induo lanserar maxad 5g-router för utomhusbruk

Svenska Induo lanserar ett nytt 5g-routerpaket för professionell användning utomhus som är baserat på routern Teltonika RUTX50. Routern är framtagen för industriellt bruk med plats för dubbla sim-kort och har, utöver inbygfd wifi-funktionalitet, även fem nätverksportar (gigabit ethernet).

Induo rekommenderar routerpaketet för kunder med ett stort nätverk eller krävande system som man vill koppla upp till 5g-nätet.

Förutom själva routern ingår en antenn med integrerade multibandsantenner för 4g, 5g, wifi och gps. Enligt Induo har antennen en unik utformning på så sätt att routerdelen placeras i själva antennkapslingen, vilket minimerar kabelförluster. Antenndelen är uppbyggd av totalt fyra mobilnätsantenner för att ge en stabil 5g-uppkoppling.

Routerpaketet utlovas vara mycket enkelt att installera tack vare ett specialanpassat fäste inuti antennkapslingen som också håller routerdelen på plats. Priset för ett komplett paket är 8898 kronor plus moms.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.