Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Induo och Telenor i samarbete om m2m

Induo, som erbjuder produkter för trådlös m2m-kommunikation, inleder ett samarbete med Telenor. Samarbetet innebär att operatörern subventionerar hårdvaran till den som tecknar avtal.

Det är tydligen inte bara vanliga mobiltelefoner som operatörerna, i det här fallet Telenor, är beredda att subventionera för att få nya kunder. Med samarbetet med Induo siktar operatören in sig på kunder som vill testa trådlös m2m-kommunikation (maskin-till-maskin).

– Nu kan vi nu sänka instegspriset på några av våra bäst säljande produkter samtidigt som vi kan erbjuda en färdigkonfigurerad lösning kombinerat med ett abonnemang med låg månadskostnad, säger Mikael Flodström, försäljningschef på Induo.

För att få ta del av subventionerna måste man binda upp sig i 12 månader.

Sedan tidigare arbetar Induo med Multicoms mer avancerade abonnemang med fast trafikavgift och fast ip-nummer, men genom samarbetet med Telenor hoppas man nå en ny priskänsligare kundgrupp.

– Upplägg är dock anpassad för den professionella användaren av trådlösa kommunikationslösningar och bygger i botten på Telenors telematikabonnemang.

Induos gsm-modem och sms-sändare används för bland annat larminsamling, fjärrövervakning och automationsapplikationer.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!