Induo och Telenor i samarbete om m2m

Induo, som erbjuder produkter för trådlös m2m-kommunikation, inleder ett samarbete med Telenor. Samarbetet innebär att operatörern subventionerar hårdvaran till den som tecknar avtal.

Det är tydligen inte bara vanliga mobiltelefoner som operatörerna, i det här fallet Telenor, är beredda att subventionera för att få nya kunder. Med samarbetet med Induo siktar operatören in sig på kunder som vill testa trådlös m2m-kommunikation (maskin-till-maskin).

– Nu kan vi nu sänka instegspriset på några av våra bäst säljande produkter samtidigt som vi kan erbjuda en färdigkonfigurerad lösning kombinerat med ett abonnemang med låg månadskostnad, säger Mikael Flodström, försäljningschef på Induo.

För att få ta del av subventionerna måste man binda upp sig i 12 månader.

Sedan tidigare arbetar Induo med Multicoms mer avancerade abonnemang med fast trafikavgift och fast ip-nummer, men genom samarbetet med Telenor hoppas man nå en ny priskänsligare kundgrupp.

– Upplägg är dock anpassad för den professionella användaren av trådlösa kommunikationslösningar och bygger i botten på Telenors telematikabonnemang.

Induos gsm-modem och sms-sändare används för bland annat larminsamling, fjärrövervakning och automationsapplikationer.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.