Induo släpper nya m2m-modem

Under Scanautomaticmässan premiärvisar Induo en ny serie industriella modem för mobilnäten, Indium. M2m-lösningarna erbjuds både i gprs- och 3g-utförande.

Induo släpper nya m2m-modem

Modemet för gprs/gsm kallas Indium 2id och Idium 3id, som lanseras senare under hösten, är ett 3g-modem med stöd för hspa+. Båda finns i utföranden med ett eller två sim-kortsplatser. Indium 2id har dessutom en niopolig dsub-kontakt med rs-232 och rs-485, samt stöd för i/o-signaler.

Enligt Induo är duon utrustad med en rad säkerhetsfunktioner för att garantera att enheterna alltid är uppkopplade och som en extra säkerhetsåtgärd kan enheterna startas om via sms. Antingen genom att en behörig användare ringer till dem eller på förutbestämda tider. Modemen kan även fjärrkonfigureras via sms för att minimera antalet nödvändiga serviceresor.

– Indium är vår satsning på pålitliga och prisvärda produkter för m2m-marknaden. Vår affärsidé är pålitliga kommunikationslösningar i tiden och vi anser att Indium står för dessa värden, säger Induos grundare och produktansvarige Björn Moberg.

Den tåliga duon lovar klara allt från -25 grader till + 70 grader och kan antingen monteras på din-skena eller skruvas mot en monteringsplåt. Vad prislapparna landar på är däremot i skrivande stund okänt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.