Inera förlänger avtalet med Iver

Branschen Ett förlängt och utökat samarbete med fokus på informations- och cybersäkerhet. Nu har Inera, som ägs av regioner, kommuner och SKR-företag, tecknat nytt avtal med Iver.

Inera förlänger avtalet med Iver

Välfärden måste digitaliseras mer och snabbare. De som har uppdrag att göra detta är Inera och ett av de stora arbetena man utför är att förse sina ägare med gemensam digital infrastruktur och arkitektur. 

Sedan tidigare har Inera ett avtal med Iver, men nu utökas detta.

Inera vill ha PKI-infrastruktur med särskilt höga krav på informations- och cybersäkerhet. PKI möjliggör säker elektronisk kommunikation, autetisering och signerign genom processer och infrastruktur som använder sig av publika- och privata nycklar samt certifikat.

– Vi har under många år varit en ledande leverantör i Norden av PKI-infrastruktur och tillhörande tjänster. Dessa tjänster kräver såväl specialistkompetens som förmågan att uppfylla de högsta krav på informations- och cybersäkerhet som finns på outsourcingmarknaden. Att vi har vunnit Ineras förtroende inom även detta område är vi väldigt glada för och vi kommer nu fokusera på att leverera tjänsterna med den höga nivå av informations- och cybersäkerhet som är avtalad och nödvändig för samhällskritiska tjänster., säger Carl-Magnus Månsson, vd på Iver.

De båda företagen har i ett par år arbetet med att ta fram en ny lösning för Ineras identifieringstjänst SITHS och nu kommer man lansera nytt i början av nästa år.

– Vi känner oss trygga med lösningen som är framtagen och ser framemot att med stöd av våra leverantörer kunna lansera tjänsten under första halvåret 2023, säger Dan Bergvall, Sektionschef infrastrukturtjänster på Inera.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.