Infonet kliver in i kundernas lan

Med en ny övervakningstjänst tar Infonet ett steg närmare kunderna, in i deras lokala nätverk. Från centraler i USA kan man hålla koll på alla typer av nätverksutrustning, rapportera om problem och även hindra driftsstopp.

Infonet kliver in i kundernas lan

Operatören Infonet har traditionellt arbetat med wan-tjänster. Nu är de redo att även ta sig an lan-delen genom tjänsten First Watch.

– Förut var det ett abrupt slut vid en router. Men förväntningarna på operatörer som oss att ta steg närmare kunden har ökat, och det har blivit möjligt tack vare nya, bra verktyg och tydliga avgränsningar, säger Christer Erestål, produktchef på Infonet Svenska.

Den nya övervakningstjänsten bygger på ett samarbete med det kanadensiska företaget Nuvo. Det är deras produkt som Infonet har integrerat med de egna rapporteringsverktygen och kommunikationstjänsterna.

Dygnet runt

Från Nuvos övervakningscentral i Ottawa och Infonets central i Los Angeles kan kundernas nätverksutrustning hållas under bevakning dygnet runt.

– Många företag nöjer sig med att ha bevakning under dagtid för att spara pengar. Genom en sådan här selektiv outsourcing kan man få drift dygnet runt med kostnadseffektiva lösningar, säger Gunnar Etzell, solutions director på Infonet.

First Watch lanseras nu i Sverige men används redan av en del företag runt om i världen. Erfarenheterna därifrån är att 99 procent av alla fel upptäcks och hanteras inom två minuter. Över 82 procent av alla fel kan lösas på distans.

– Driftsavbrott innebär en kostnad. Därför gäller det att ha korta åtgärdstider och minska störningarna i nätverken, att upptäcka problem innan avbrott inträffar, säger Gunnar Etzell.

Välja ut delar

Kunderna får rapporterna från övervakningen samlade på Infonets webbportal. Där genereras statistik som kan användas för avancerad trendanalys och felsökning efter behov.

Även tjänsten som sådan kan skräddarsys. Olika nätverkskomponenter kan hanteras efter olika prioriteringar.

Fakta

Kort om First Watch

Följande nätverksutrustning och tjänster kan övervakas med First Watch, även hos kunder som inte använder Infonets datanätstjänster:

• Nätverk – inklusive routrar, concentrators, multplexorer, växlar (lan, wan och optiska), wifi-infrastruktur och hubbar.

• Säkerhet – för brandväggar, intrångsdetekteringssystem, appliances och annan säkerhetsspecifik utrustning.

• Server – för serverhantering, inklusive hantering av serverresurser och applikationer.

• Ip-telefoni – för ip-telefoniutrustning och ip-telefonitjänster.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.