Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Informatica väljer svenska plattformen

Svenska Snow Software har kapat till sig en storaffär. Detta då Företagsmoln-jätten Informatica väljer deras plattform.
– Vi valde Snow på grund av produktens helhetsomfattning, säger Richard Scott på Informatica.

Informatica väljer svenska plattformen

Amerikanska Informatica är en jätte inom företagsmolnhantering och har sedan starten mer än 9 000 kunder. Nu i sin pågående digitala omvandling behövde företaget ta ett omtag om hela sitt tekniska ekosystem. Därav har de varit på jakt efter en specialbyggd plattform som dels kan ge ökad insyn i it-verksamheten men framförallt säkerställa att teknikinvesteringar leverera maximalt värde för företaget. Och valet av plattform föll slutligen på Snow Software.
– Vi tog in Snow på grund av de förändrade kraven när Informatica flyttar mer kapacitet till molnet. Att hantera nya molnkapaciteter, nya verktyg och ökade risker innebar att vi behövde en ny plattform som kunde erbjuda en tydlig förståelse av exakt vad som hände i vårt ekosystem. Allt det positiva med molnet – att det är lätt att distribuera, lätt att använda, extremt elastiskt – är utmaningar när du försöker att kontrollera en miljö och förstå den från ett kostnads- och tillgångshanteringsperspektiv. Användare har idag fullständig makt att göra avsteg från efterlevnadsprinciper, men de har inget ansvar för konsekvenserna av bristande efterlevnad, säger Richard Scott, IT-verksamhetschef på Informatica.

Den svenska plattformen ger en omfattande bild av det tekniska landskapet. Däribland möjligheten att se och optimera all användning av lokala, hybrid-, moln och till och med ickesanktionerade applikationer.
– Vi valde Snow på grund av produktens helhetsomfattning såväl som det fullständiga utbudet av data. I slutändan ger intelligensen från Snows plattform möjlighet att bättre kontrollera vår infrastruktur så att vi kan stödja verksamheten idag och skala upp för framtiden, säger Scott.

Informatica kan även utnyttja kapacitet för Saas och Oracle och planerna är även att integrera Snows data med den befintliga ITSM-plattformen.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter