Infracom med två nya förvärv: ”Perfect match för oss”

Affärer Infracom fortsätter att växa. Nu står det klart att förvärvsmaskinen köper både Göteborgsföretaget Connect och gotländska Datatal.

Infracom med två nya förvärv: ”Perfect match för oss”
Förvärvsmaskinen Infracom fortsätter att växa.

Connect är en fullserviceleverantör av it-lösningar som förra året omsatte över 400 miljoner kronor. Bolaget som startades 1997 har i dagsläget 160 anställda och fyra affärsområden. It, telefoni, dokument och mötesteknik.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Connects grundare Patrick Olsson kliver nu in i Infracoms koncernledning och blir marknadschef. Köpeskillningen för förvärvet landar på 195 miljoner kronor.

– Connect är en perfect match för oss som en uppsökande och rådgivande ”marknadsapparat”. Dialogen med Patrick har funnits inom ramen för styrelsens arbete under en längre tid och nu gavs tillfälle att plocka ner bollen. Samtidigt tillförs koncernledning en stark företagsledare och bevisat duktig entreprenör, säger Infracoms vd Bo Kjellberg i en kommentar.

Förra året köpte investeringsfirman Leeward Capital Datatal. Nu får den gotländska telefonileverantören alltså nya ägare igen.

Datatal har bland annat molnväxeln Flexitel, callbacken Flexitid och presence-tjänsten Flexi Presentity i sin portfölj. Köpeskillingen landar på 3,3 miljoner kronor.

Förvärven ska göra Infracom till ännu mer av en fullserviceleverantör av it-lösningar. Bolaget som verksamhetsåret 2022 omsatte 352 miljoner kronor tar i och med förvärven sikte på ett nytt ambitiöst mål. Planen är att Infracom inom kort ska omsätta över 1 miljard kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.