Infrastruktur vägde tyngst för Friends Arena

Den nyöppnade Friends Arena väljer TDC för sin telefoni- och datakommunikation. Affären innehåller mobiltelefoni, växel och internetinfrastruktur som ska kunna hantera 30 000 användare under evenemang.

Infrastruktur vägde tyngst för Friends Arena

Friends Arena i Stockholm väljer TDC som leverantör för sin telefoni- och datakommunikation. Arenan som invigdes i oktober 2012 är nordens största och har plats för upp till 65 000 gäster.

I avtalet ingår mobiltelefoni och TDC:s molnväxel. Företaget ska också tillgodose uppkoppling till så många som 30 000 samtidiga användare vid stora evenemang.

Prioriterad infrastruktur

Friends Arena förde samtal med flera leverantörer innan valet föll på TDC. Enligt Håkan Göransson, it-chef på Friends Arena, var det flera faktorer som avgjorde.

– Den stora biten var infrastrukturen. För oss var det viktigaste givetvis stabilitet och att vi får en flexibilitet i bandbredd när det krävs.

När det kommer till växellösningen var man redan från början inriktad på en molntjänst.

– Vi har haft som strategi att välja en molntjänst för telefonilösningen istället för att ha en egen växel. Det gör det hela skalbart, vi är bara 50 anställda men har nu möjlighet att skala upp ordentligt när det behövs, säger Håkan Göransson.

Kontraktet är skrivet på två år gällande mobilavtalet och tre år för molntjänsten och internetlösningarna.

– Morgondagens evenemang kommer att kräva kommunikationslösningar av högsta kvalitet, något vi är stolta över att kunna hjälpa till med, säger Joakim Harging, försäljningsdirektör på TDC Sverige.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.