Inga sura miner från Telia

Telia välkomnar dagens PTS-beslut och anser att det är försent att ändra på licensvillkoren i det här läget. Storsatsningen på edge i gsm-nätet fortsätter och Telia visar ingen besvikelse över att tekniken inte kommer att kunna kombineras med eller ersätta umts.

– Det är ett rimligt beslut och den linje de bör ta så här sent i processen. Om något ska ändras borde det har skett för flera år sedan, säger Telias vd Marie Ehrling.

Hon är dock osäker på vad de sänkta signalkraven kommer att innebära för just Telias utbyggnad och misstänker att skillnaden kanske inte kommer att bli så stor.

Det har talats mycket om att Telia vill komplettera eller ersätta umts med edge-teknik. Men Jan Sjöberg, presschef på Telia, dementerar alla sådana planer och menar att deras stora satsning på att bygga ut gsm-nätet och förstärka det med edge är helt fristående från 3g-satsningen.

– Vi har till exempel ett antal nmt450-kunder som vi vill erbjuda bra möjligheter genom att bygga ut gsm-nätet, kommenterar Jan Sjöberg.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.