Innan luren hamnar i muggen

Mobila system Även på jobbmobilen kan det finnas bilder och andra dokument som inte får gå förlorade. Microsoft tipsar nu om hur man kan bevara viktiga mobilfiler.

Innan luren hamnar i muggen

Varje år tappas tusentals mobiltelefoner i svenska toaletter. Enbart försäkringsbolaget Trygg Hansa får varje år in omkring 400 drulleanmälningar om telefoner som av olika anledningar plumsat ner i vattenklosetten. Till detta kan man lägga mängder av mobiltelefoner som dagligen tappas så att de går sönder, glöms på bussar och tåg eller blir stulna så att värdefullt bild- och videomaterial sannolikt för alltid är borta.

Microsoft går nu ut med kampanj för onedrive som installeras på mobilen för automatisk överföring av filer till säker molnserver. Med office 365 har varje konto tillgång till 1 tb lagringsutrymme, eller motsvarande 800 000 mobilbilder som användaren har tillgång till via lösenord. Programmet finns tillgängligt för pc, mac, android och windows phone.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.